Grattis

I lördags firade man sin bästa vän som idag fyller 25 år. Sen var man borta hela dagen och kom hem idag runt 18 tiden. Så har inte mycket att skriva förutom att jag lärt mig spela schack, lärt så gått de går utan träning att få in tänket. testat ett monsterspel ca 10 minuter sen våga ja inte spela mer. Sett nån film som ja glömt vad den hette. Tja de är sånt som hänt och självklart dricka, äta gott, trevligt sällskap och mys med katten. 
 Så nu ikväll/natt ligger man o glor på braveheart, nöjd med en rolig helg. 

Rackarns sköldpadda = Ungdomsbrottsling

Förstört min sekatör men det var värt det. Förstörde min mammas lampa/julprydnad med men hon tyckte visst inte att det var värt det. 

Kom hem och lampan gjord av konstgjord halm formad som en strut och som i vanliga fall står i ett hörn på golvet och lyser låg nu ner. Det visar sig att Isak, sköldpaddan, har vält den och krypit in i den då det såg varmt och mysigt ut där inne. Problemet var att han krypit så långt de går och tryckt ut klorna i sidorna så de gick inte på något sätt att få ut han. Lyckades till slut övertala min mamma att jag fick klippa sönder den. Den var ändå sönder överallt där hans klor varit. 

Dock så tjock ståltråd att sekatören blev lite trasig. Mamma vart lite sur över sin trasiga prydnad som jag fick gå ut och slänga direkt och ja ska köpa en ny till henne. När det gäller Isak så dömdes han till fängelse på grund av skadegörelse av annans egendom. Libers lagtexter Brottsbalken 12 kap 1 § ;) (Han ligger och skäms i sitt terrarium) 

Hela han är glittrig och mamma har ändå för mycket julsaker så från och med nu så är han min lilla julstjärna. 

pics

Yippie, här var man visst tvungen att byta från google crome till Explorer för det skulle fungera. Jaja.

Ja trotts att det är ovanligt så hade jag klänning. På morgonen fick man hålla Gustav helt nyvaken, så mysigt. Sen är det ett stort hopp i bilderna, hela dagen har gått och bara familjen är samlad för tävling, julklappsutdelning, och mer julmat var det med. Hade tyvärr bara två bilder på rödtottarna så fick bjuda på dem.  

Igår var det alltså min fina sida som gällde. Men efter att ha fått ett tufft linne från Danne och Elsa så intar jag idag min mörkare stil. Var precis i min smak. Time to go.

Jul 2013

Detta var nog den bästa julen på 20 år. Hamnar både söta och oschyssta bilder här men mest på lilla Gustav eftersom alla vi vill dokumentera hans första jul. 

Tyvärr vill bilderna visst inte hamna här så får ta det senare.. 

Skrev några julklappsrim i år och fick äran att skriva ett från mina föräldrar till Gustav. En present som gav tårfyllda ögon, här är rimmet till:

År 2013 kom två specialutgåvor.
Den ena var du, den andra whiskeyn du håller i nu.
Din första jul du fick ett löfte att hålla.
Vid tjugo års ålder kan du öppna och kolla.
Avnjut denna med alla sinnen och tänk tillbaka på massa minnen.


Uppesittarkväll

Ska bli kul. Trotts förkylning men det hindrar mig inte. 

Så trött på all jäkla julmusik så min blogg får nu bjuda på en helt vanlig låt. Enjoy


Advokat nästa?

Go lärare man har som säger: Sätt er bekvämt i en fortölj på kvällen,  släng upp fötterna och titta igenom era papper med en bira i handen, ni lär er jätte mycket. 
 
Har whisky i kroppen nu och tycker jag pluggar och förstår som aldrig förr och kul är det också. Antingen är ja knasig och lär mig fel eller också ska man vara lite knasig när man läser lagtexter för att förstå dem för lagstiftning är så lustigt skrivet. 

(Inte full alls och det är inte ironi)

:)

To late

Jag ångrar mig. Var ett riktigt fint erbjudande att söka utlands LIA. Jag borde ha sökt! Tänkte förmycket på nuet, men det är ju lång tid kvar och man hinner lära sig mycket till dess. Man hade hunnit bli redo. Nu är det försent så får skylla mig själv. Sista datumet var för 2 dagar sen. När enhetschefen själv kom och frågade så fick jag en liten kick men tog aldrig tag i det. Ett misstag jag tänker lära mig av! 



,,,,,,

Här knarkas det fortfarande tabletter för att bli frisk. Men åkte till Kalmar idag i alla fall och satt på lektion till 12.30. Vaar bättre än inget! Blev att stanna och äta lunch med de andra innan ja åkte hem. Men när jag endå skulle gå till bilen så gick man upp till Elsa som så snällt bjöd på kaffe o tilltugg. Go hon är. Envis som jag, tro det eller ej, kan vara så har jag bestämt mig för att över natten blir jag frisk från förkylning! Det bara är så. Time to go

Typiskt..

Så här sjuk har jag inte varit på hela året. Tusan! Utan förvarning vaknade jag med feber o förkylning igår morse. Sen dess har jag gjort allt jag kan för att bli frisk till imorgon. Ja skiter i hur jag mår, jag ska ta mig till utbildningen! Så pepparkakor blev det men fick bli min mamma som gjorde dem. Nu hoppas man på lite sömn inatt och att jag kan ta mig iväg imorgon.. Rackarns förkylning!

*Buu*

Utbildningen idag sen hem och åka runt överallt efter det. Bl.a. fika hos Danne o Elsa. Men inte det jag tänkte skriva om.. 

Jag hittade en sida där man kunde "spå sig själv". Valde att fråga pendeln vilket jag inte alls tror på det är ren slump vad den "svarar". Men tyckte de var lite kul i alla fall. Den kunde svara Ja, Nej och Osäkert. 

Frågade:

Har jag en skyddsängel. Svar Ja
Är den här personen min skyddsängel? Ja
Behöver jag vara rädd? Nej
Sitter han i mitt rum just nu? Ja

Lite komiskt och sen valde jag att få Änglarnas vägledning. Man bara trycker på en knapp så kommer en random text upp. Men den komiken lydde:

Din skyddsängel har varit med dig från det du tog ditt första andetag och kommer så att vara till ditt sista över till andevärlden. Ängeln kommer att följa dig vart du än går, vad du än gör, i alla skeenden och situationer i ditt liv. Din skyddsängel vill här påminna dig om att du aldrig är ensam.

Tyr det var en gratis sida för med så tuffa resultat kan man ju bli lite biten.
 

Tack för förtroendet

Idag var jag BEBISVAKT! Wiiho. Gustav och ja och Bella lekte för fullt. Bella var nog rättare sagt våran vakt. Hon fick oss att skratta. Jag satt på huk me Gustav på höften och lät busan göra trix och få godis och de bara älskade Gustav att se på. Sen lekte vi apport med busan och så klappa vi henne och så var de lek i babygymmet etc. Massa kul. Sen åkte man och klippte sig. Samma skrikfärg jag trivs i. 

Det jag ville skriva om idag, det var de "viktiga" att minnas. 

Lussebullar

Då var alla lussebullar ute ur ugnen. Blev en heldag i Kalmar idag, får snart fundera på om man räknas till kalmarit, så stod mellan ett sent gympass eller baka. Blev baka p.g.a. träningsvärk. Gjort fler inköp av julklappar fast det inte var planerat. Ska slå in dem nu medans bullarna kallnar lite, blev 29 julklappar och nu ska jag ha köpt den sista för i år. Är det tänkte. Time to go. 

Fått mycket gjort

Här har hänt mycket precis som jag trodde. Väcktes i morse och blev ivägschasad till gymmet där man säkert var nästan 2 timmar. Äntligen tog jag mig tid till det. Var så kul och kändes så bra. Raka vägen där ifrån för att fika på stan. Sen gå runt och köpa de sista julklapparna + en present till min kusin. Sen kyrkogården efter det och sen åka till mormor, gav kusin present och åt god tårta. Hm, åka hem för första gången på dagen. Sen kom "jultidningarna" som jag beställt av Hampus. Har nu fin fotobok så jag lär mig fota ännu finare med systemkamera. Åka runt igen bl.a till matte o Karin som jag nu träffat 3 gånger idag. 

Så var det tänkt att göra lussebullar ikväll men kändes lite sent att börja vid 7 så tar det imorgon. Japp, jag är nöjd med dagen. Dags att slå in de sista julklapparna och sen bara längta tills jag får ge dem. 

Time to go . 

Bra dagar.

I onsdags efter lektionen så gick ja med en vän till stan och tog en lunch. Var inte hemma förns kvart över 7. Igår följde jag med mormor för att hälsa på morfar i Kalmar, blev några timmar där och idag var jag med i kalmar igen för att hämta hem han. Jag aggerade sällskap och chafför hem båda dagarna. Så nu iikväll har alla samlats och ätit gott, druckit gott. Myst med sötnosen, Gustav. Och avslutat kvällen med något som var jäkligt länge sen, tror jag, det känns så: Whiskey. 

Så kort sagt: Bra dagar. Just de, fixat ännu en julklapp med. Bara 3 återstår. 

I morgon blir en fullsmockad dag! Dags att sova. 

Flashback

Det fanns en tid då jag litade fullt på dig.............De gick över. 
Jag är botad nu. Och förhoppningsvis immun. 

Du undrar: "Finns det inget vaccin du kan ta?"
 
Mitt svar: "Då får du ge mig ditt DNA..."

En vilande vulkan

En vilande vulkan. Så koncentrerad, ändå så okontrollerad. Lava byggs på varje gång, det hettar i berg. Skakande, skälvande hålls den gömd och nästan bortglömd. Det är ett omedvetet hot. 

Konsten att vila byggs upp genom år. Att dansa med i rörelser av påverkan är helt och hållet ett spel. En sekund av brist på tillit. Meningar av noll betydelser. Leken som måste fortgå. Men vetskap finns. 

En vulkan vilar inte i all tid. Den vilar aldrig, stannar gömd. Det bästa med vulkaner är... ingen veet när. Utbrott sker inte i form av gnäll och skrik. Det sker lömskt och i fullt manipulativt ledarskap. 

Genom eld sker straff. Lucifers skatt, en oskyldig vulkan med manipulativt ledarskap. Ingen vet när. Konsten är vacker, lägger huvudet på sne, men med ögon som brinner av hämndens entre. 

helgens gång

Helgen bestod av att vara hundvakt, delvis bebisvakt på dagarna. Åkte till mina föräldrar och lånade Gustav lite då och då. Annars har jag mest varit med hunden. Bäst att passa på dom gånger man har henne. Så vi har busat i snön, slappat framför braskaminen, busat inomhus. Mycket kärlek till Bellisen. I går följde ja med mamma till stan och valde ut en gran som pappa och jag sen ställde upp så fint ute. Ovädret knäckte foten idag så blev att fixa granen en gång till och nu jäklar står den. Ledig imon så blir lite blandade sysslor. Time to go 

Bus i Hus

Entreprenörsdag. Lyssnat på 6 föreläsningar i Kaggs hörsal. När jag skulle till busshållplatsen fick jag smaka på stormen ordentligt. Lutade mig så mycket framåt när jag gick så hade stormen slutat tvärt hade jag fallit pladask framåtstupa. Kändes som jag stod still ibland med, fick verkligen gå i slowmotion. Tur att ja hann före bussen. 

Väl hemma blev man bjuden på tacos. När jag tinat upp fick jag goa lilla Gustav i famnen. Sen slog jag in några julklappar till, satte band på alla och använde mig av lack och sigill. Svårare än man tror det där men blev okej fint. 

Nu bor jag i huset. Bella och jag har gått en lagom promenad och sen busat efteråt. Fy fasen vilken lydig och duktig hund hon är. Inga problem med att låna henne. Nu ligger sötan vi mina fötter medans jag skriver. Vi ska faktiskt se på julkalendern ikväll har vi bestämt. Fast när de kommer till julkalender har jag en och annan åsikt. De var bättre förr. Alltid vettiga budskap och roligt för både vuxna och barn. Nu blir det för yngre och yngre och allt mindre budskap(ofta samma i så fall). 

men nu ska jag inte käfta om det. Nu ska busan och jag ha de mysigt resten av kvällen. Skrapat bilen allt för många gånger idag. 


Tog en lång paus och glömde bloggen. Så nu kan jag lägga till att jag eldade i braskaminen och när jag stängt luckan kommer busan fram och ger mig en puss i pannan. Sen hämtar hon en leksak och ger mig. Tyckte de va så sött. Time to go. 

Full rulle

Idag gick jag till mormor och morfar och hälsade på.... 

Sen bar det av till Bjurhid. Casper (som man är stolt gudmor till) har fyllt 3 år så man var där med en present. Blev bjudna på fika och sen var vi 5 stycken som lekte för fullt (4 barn och jag). Åh, man blir så fylld med lycka av att leka med alla barnen. Jag hade minst lika roligt själv. 

Nu ikväll har man slagit in ännu fler julklappar. 21 inslagna, två inhandlade men inte inslagna och 4 kvar att köpa. Känns endå som man har koll på läget. Blir upp tidigt imorgon. Mamma får ta Bella i mitt ställe tills jag kommer hem sen bor jag i huset hela helgen. ;) Time to go. 

Presenter

När ja slutade vid 4 igår så stannade man kvar i kalmar hela dagen. Handlade julklappar o bjöd på lunch, hade en riktigt snäll dag. Så hm, tror det är 4 presenter kvar som ska köpas. 

Idag kom man hem vid halv 6 och har pluggat, slagit in några julklappar, druckit glögg etc. 

Full dag imorgon och gjort en att-göra-lista, kommer inte hinna allt men mycket hoppas jag. Time to go

Memorerat lite så jag äntligen kan skriva.

skrivet kl. 02.15 den 28/11 - Fattar nu varför man säger att unga idag är lata. När man erbjuder dem jobb så svarar dom att de ska va me kompisar o klagar på timmarna etc. Skyll er själva. Jag är lärd den hårda vägen. Blir man erbjuden ett jobb tar man det, man biter ihop och tackar aldrig nej. Sen kan man söka annat vid sidan av. Och av erfarenhet är det alltid lättare att få jobb om det står i cv att man redan har ett.

Skrivet kl. 21.20 den 28/11 - Skrev tenta idag. På tidigare tentor har jag suttit 2 timmar av 4. Denna var stor, stora uppgifter, mer poäng och 17 sidor. Satt 3,5 h (till halv ett) sen gav ja upp. Men kändes ganska bra. Får hoppas på de bästa. Direkt efter tog man en buss till slottet och jobbade. Ska börja vid 8 imon. Fullt upp. Dags att sova.

Skrivet kl. 22.30 den 29/11 - 12 timmars pass idag. Ont i hela kroppen. Dags att sova.

Skrev visst inget på lördagen.

Skrivet kl. 22.00 den 1/12 - helt slut. Jobbade 43 timmar den här helgen. Men bland all slit och stress har det varit roligt. Åkte fyrhjuling, spanade in brandmän och fick några goa skratt med mamma. Fick veta via mail att jag nu klarat 3 av 3 tentor. Känns bra men är besviken på mig själv. Sista tentan fick jag så mycket hjärnsläpp att jag kände att jag inte fick bevisa vad jag kunde. Skulle varit mitt andra VG. Menmen. 


Träningsvärk i hela kroppen och trött. Har varit mycket tunga lyft bl.a men haft en bra helg. Har pendlat till Kalmar. Jobbat, åkt hem, sovit några timmar och tillbaka. Men jag klagar inte. Där emot tog jag en sabbatsdag för jag kände att jag behövde det. Åkt till kalmar i 6 dagar och skulle åkt idag men näe. Jag ehövde vila ut. Blir kalmar tisdag, onsdag, fredag denna veckan. Nästa kurs börjar i morgon och den stressen man går runt med hela tiden tar kol på mig. Känns så bra att inte göra någonting idag Ingen ångest för jag inte pluggar etc. För jag har inget plugg. Imorgon börjar allvaret igen. Men idag slappar jag bara och känner mig nöjd. Simon var här ett par timmar förut annars har jag bara sett på SAO, (Sword Art Online). 

natten till söndag, paul walker död. Stor sorg! Min favoritskådis. Osäker om jag vill se sista filmen när den kommer med en B-variant som spelar hans roll. RIP Brian O' Conner. Tyckte om Vin Diesels kommentar: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17941115.ab 


Ett rörigt inlägg. Skrev det mest för egen del. 


RSS 2.0