Sons of Anarchy

Då blev det inget av med att stanna i Kalmar som tänk denna helgen. Men efter skolans slut så begav jag mig med Linda hem i regnet. Sen blev det en buss in till stan, äta och sen ta en senare buss med henne. Skönt att ha sällskap på bussen, resan går så fort då. Nu ska man bara slappna av och se lite Sons of anarchy som jag visst tyckte om! Blir upp för jobb imorgon. Time to go

Det är underhållning till noll

Jag förändras. Men jag tycker inte om det, inte än. Jag vill inte men jag förändras. Just nu är jag inte jag, jag får inte vara jag. Det blir mörkt, bara på insidan. Mitt yttre blir precis tvärt om. Det är inte min roll att spela. Ögon stirrar. Jag ser vad det där bakom tänker. Kampen emot kanske inte är okej, ge med sig kanske är det man borde. Jag förändras. Det är mot min vilja. Min roll är inte med i pjäsen, Min roll är inte att spela. Spela ni. Jag går och lägger mig. Finns inte ro där inne. Det blir mörkare på insidan. Ni spelar för mig. Det är underhållning till noll. Orkar inte stirra tillbaka på dessa fasttejpade ögon. Mina faller mot golvet. Men bara för en stund. Vi får se om jag smittas. Det är då mot min vilja. 


Morgontrött!

Tidig buss precis som igår. Fast var ingen undervisning idag utan vi var 4 som bestämt träff för ett grupparbete. Blev klara snabbare än anat så blev en sväng till stan för lite god lunch sen traska runt lite och sen hamna vi på ett café med SÅ gott kaffe. Senare bar det iväg för intervjun vi bokat. Allt dethär låter inte så jobbigt kanske mer trevligt och skönt att man fick lite gjort på studierna. Men när man väl skulle hem så gick man till giraffen och det visar sig att jag stått o väntat på en buss som inte tog det hållet. Damn! Och sitta still vart ju tråkigt så jag tänkte "ne nu tusan, nu går jag". Så jag gick... Traska på, traska på.. Vid varje hållplats som jag visste att nästa buss skulle gå förbi så funderade jag på att stanna. Vart jobbigt o gå. Men nepp hade så lång tid på mig så jag fortsatte, hela vägen till stationen. Sen vart det bara 20min till nästa buss skulle gå så den tog jag sen. 

Imorgon blir det upp lika tidigt igen för skolan sen ber jag om ursäkt kära vänner men får bli krogen en annan helg. Jag ska upp och jobba på lördag vid 07.00. Skönt nog bara fram till lunch och det blir äntligen lite sovmorgon på söndag. Välbehövt. 

..... Nu ljög jag. Såg precis nu att jag jobbar söndag med från 11.30 till 21.00. Aja lite sova/fritid/pluggtid i alla fall. 

Känner att jag klagar men de behöver jag just nu. Ligger sömnlös om nätterna och ska upp så tidigt. De gör både så jag blir lite osocial och har svårt att lära mig som jag ska. Måste ske något riktigt roligt snart. 

time to go. 

Butterfly

Dessa vackra fjärilar som småbarn försöker fånga.
Vad är det för vackert med dem, de är ju ondskan själv.

Gammal sägen säger att fjärilen symbolicerar döden.
Ändå lär man barn att försöka fånga dem.

Fjärilar med tecken och mönster på sina vingar,
Skrämmer faror som lurar när de flyger i timmar.

Men så lär man barnen att inte lyckas,
man ska inte ta i vingarnas fjäll.

Med två fasta vingar som flaxar i vinden.
Med en silverhals som sätter skräck i fienden.

Svävar så lätt.
Väger nästan ingenting.
Smidig kropp och skicklig rörlighet.

De finns utspridda över Tellus.
Människan jagar dem men borde inte lyckas.
Man förändras av att ta i dem. 

Man förändras konstant. 


This day

Hade inte tänkt blogga idag men ett litet inlägg då. 
En heldag i Västervik idag och nu ikväll planerade man lite i telefon inför helgen. 
Var på västerviks sjukhus men aggerade bara sällskap. 

Just nu har man pratat mer i telefon och kikat lite i mc-boken. Vill köra ! Tusan också. 

Nu blir det att se en serie jag blivit tipsad om. Sons of Anarchy, rätt brutal serie enligt mig men vi får se kanske gillar den. Time to go. 



sound of good voices

Firat Elsa idag, Grattis! sen har man vart runt lite överallt. städat och rensat ur garderoben. Ut med det gamla och in med det nya.

 




=)

Hemma nu och shoppat på som tusan. Men varit en kanondag! Så mycket skratt och knasigheter som idag var länge sen! Det är allt jag orkar skriva om dagen. Den var bra!


Med det pekande fingret målar hon en gloria över huvudet.
Sen sätter hon samman sina händer.
Gör sig så liten hon kan och tittar upp på dig med oskyldiga ögon.
Som ett försiktigt pip uttalar hon ordet. "Förlåt".
Tre långa sekunder, sen fortsätter hon.
"Förlåt mig.
Jag tänkte snett.. igen".


Nattuggla

Då var första veckan avklarad på skolan. Nästa lektion är inte förns onsdag så det är skönt. Då hinner all info sätta sig lite innan man lär sig nytt. Ska ju såklart läsa hemma men inte i morgon för då bär det av till Ullared. Inte varit där på tja över året så får väl se om man gör något fynd. Kul att komma iväg lite i alla fall. 

Somnade när jag kom hem, självklart. Så ovant att gå upp tidigt, pendla och studera. Så nu sitter man klarvaken. Tog precis en dusch för att inte råka somna en timme innan man åker. Bättre att försöka sova i bilen då. Vilket jag aldrig kan men förhoppningsvis lyckas jag den här gången pga utmattning. 


Lär nog inte bli något mc kort i år som jag hoppats på. Bror hade rätt jag får ta det nästa år. Känner att 2 månader inte räcker när jag har så mycket kvar. Den där krypkörningen är inte lätt alltså. Teacher ryck in nu. Du lyckas alltid peppa mig när jag börjar tvivla. 

nehepp nu ska jag, ska jag, ska jag hmm. tja inte blogga mer i alla fall. Nått hittar jag väl på i mörka natten. Se en film är aldrig fel, det svåra är att välja en. Time to go. 

Heja hjärnan, lär dig!

*Pust* äntligen klar med 6 timmars studier. Vaknade sent, var ute en timme och körde hoj och sen bar det iväg till stan för att fixa mig ett busskort. Sen blev det även ett litet avbrott nu ikväll då min far fyller år. Så nu blev jag äntligen färdig! Skrivkramp i handen nu så sista anteckningarna knappt är läsbara för mig själv. 

Nu ska jag bara ut på på en viss hemsida och kolla börsen och följa tre aktiebolag med innan jag får slappna av. Här kan man snacka om hård start på studierna. Men kämpat på bra idag. Imorgon blir det en heldag på skolan och sen har man flera dagars ledighet. 

Härlig känsla att hunnit allt, då behöver man i alla fall inte få dåligt samvete för man inte presterat. 

Lite kort.

Ledig imorgon, det behövs. Blivit så matad med information nu. Men nyttigt är det. Antecknat så pennan glödde idag. Slutar vid 16 om dagarna så det är tur man bara åker in till Kalmar 2-3 gånger i veckan för dagen försvinner. 

Ska studera lite på egen hand imorgon på hemfronten. Kanske blir en hojrunda med. Det var länge sen nu. Så får man se vad som händer. 



Första dagen på högskolan

Det var upp i morse och på bussen som man inte åkt sen gymnasietiden. Sen vart det en kort första dag. Sen hem fick man skjuts då mamsen hade lite ärenden på Öland. Så när jag ringer åker hon precis till Öland. Men inte mig emot jag visade vägen in till stan åt en trevlig tjej så det var bara kul att gå o småprata lite. 

Sen på väg hem stanna man till lite i Mönsterås. Och så till sist bar det av till nationella provet.Som befarat så klarade jag det inte. Men hur skulle jag när jag inte haft så mycket hjälp. Självklart så vart det sådant som inte satt som var med på provet. Men jag är inte missnöjd jag ska allt ge mig på det igen. 

Hemma sen hade man tänkt köra lite hoj men efter all information idag och sen några timmars prov så vart jag helt slut i huvet. Somnade istället vilket gör att jag kommer sitta uppe inatt, ups. 

Nu precis har man besvarat några frågor vi fick till imorgon så nu ska jag slappa och förhoppningsvis bli trött på nytt. Time to go. 

Blåshålet

Med annat namn Kalmar. Åkte dit idag med mina fina päron. Gick på biltema där jag hittade en massa bra till båten. Sen vidare för att shoppa. Inte unnat mig något på evigheter så nu jäklar smällde det till. Vad hände sen om inte IKEA. Tror aldrig jag haft så roligt på ikea. Mamma och jag sprang hit och dit för att leta efter pappa som vi slarvat bort. Skrattade så vi vart dubbelvikta. Folk undra nog va vi gick på för lyckopiller haha. 

Sen när man precis kommit hem och ska kliva ur bilen så ringer min goaste vän som man inte pratat med på evigheter. Känns så bra att hon ringde just mig när saker var som dem var. Du är stark gumman, du klarar det. En massa skratt och prat om minnen blev det så tror jag gjorde lite nytta endå. Och eftersom jag börjar studera i Kalmar igen så ska vi kunna umgås mer nu. 


Jag hann aldrig ens in genom dörren hem, efter det långa telefonsamtalet så åkte man till bror och lämnade saker i mitt förråd. Sen bjöds man på fruktsallad, glass och så kaffe såklart, mums. 

Vidare därifrån till nästa bror där man satt och prata en stund och så hem. Så nu blir det att förbereda saker och tiing för imorgon. 

Känns så konstigt att börja studera igen, jag som aldrig mer skulle till skolbänken (trodde jag). Men imorgon börjas det. Känns bra faktiskt. Första dagen blir kort 9-12 sen vid 13 redan ska jag vara på Oscarsgymnasiet och göra ett prov. Lite stressigt. Kommer inte klara provet vet jag redan men skam den som ger sig. Jag går dit, gör det och sen ber om ett omprov för jag ska klara det även om det inte blir imorgon. 

(Hm, btw, vart ju H-D mc träff i Brogholm i helgen och på väg till Kalmar på morgonen så mötte vi 230 st hojar. Sen väl framme i Kalmar orkade man inte räkna mer, men såg riktigt mäktigt ut när alla kom åkandes. )

Time to go

"The Dark Light"

Jag har stolt fått kort på blixtarna !
 

Mina räddare i nöd

Jahapp dagen ? Jo jag vaknade sent men hann med lite sysslor som disken, städa etc. 

Sen tog man bilen och hämtade upp Elsa sen blev det att gå på stan och ta en fika. Efteråt fick hon hänga med mig hem och jag var snäll nog att bjuda på kaffe och hon snäll nog att hjälpa mig med matematiken. Hm, tror hon vart snällast då. Så en heldag med Elsa kan man väl säga. Tack sötnos. Tidigare i veckan har Andreas hjälpt mig lite, han fick det att lossna lite men fortfarande en del jag behöver hjälp med. Så snällt av er båda att hjälpa mig. 

Ikväll vart det typisk Svensk fredagkväll. Och vad menar jag med det, jo jag menar Tacos, yammie. 

Får se om jag klurar på lite mer x och y och allt vad det är. Annars lär det bli mer av det imorgon. 

Time to go. 

Lättläst?

Jag skrev en rad eller två, totalt utan mening.
I en text är det orden som tar plats.
Men inte där ett budskap står fast.
Man måste läsa mellan raderna, klura ut det oklara.
Texten är bara ledtrådar till de smarta nog att se mellan.
En öppen bok är inte alltid öppen. Inte för den med slutna ögon.
Ett finger som stryker under raden. Förvirrar dig mer.
Kan du lära dig att läsa en hel sida med bara tre rörelser av ögonen.
Läsa fem rader åt gången och samtidigt förstå allt.
Då har du nog läst mycket. Men har du då bara läst stycket.
Eller begripit dess innebörd.


Listiga du

En dag tänker du lägga korten på bordet och ta reda på min reaktion. 
Frågan är vem av oss som vinner. Och vem som förlorar. 
Jag kommer få se resultatet till slut, när dina planer kommer till all in. 
Det har jag listat ut. 
Du gör som du gör av en anledning. Men jag förstår den inte. 
Konstigt nog tycker jag om hur du tänker. 
Du är en smart rackare du. Fortsätt göra som du planerat. 
Spela dina kort rätt. Önskar jag kunde tjuvkika lite.
Men fusk är inte mitt sätt. Och samtidigt tror jag inte att jag vill gå händelserna i förväg. 
Jag tror jag vet när du tänker satsa alla kort. Jag tror det är klokt av dig. 
Vänta till då, så ska jag glatt fortsätta spela mina. Jag följer dina. 
När du lägger, lägger jag. All in kommer du lägga en dag. Tills dess gör du smarta drag. 
Korten på bordet, jag går på känsla och jag tycker om hur du tänker. 



Vissa dagar.

Yippie. P.g.a åskvädret har jag legat med en otrolig huvudvärk hela dagen. All planering ställdes in. Har bara tagit mig för att laga mat idag. Blir väl en sväng iväg för en fika hemma hos nära och kära sen men fy och skäms på mig. En hel dag till spillo. 

Hur sent det än blir så ska jag trotsa huvudvärken sen och öppna matematikboken. Några tal ska jag göra annars förtjänar jag en regäl spark! 

Droppen

Måste lära mig att slappna av. Men jag hänger med huvet först. 
Jag känner all stress fylla mig. Jag känner nya sår öppna sig. 
Har jag levt hit, så överlever jag det här med. 
Det är vad jag intalar mig. På vägen. 

Ska hinna så mycket på bara några få dagar. 
Ska åter igen till nya ställen. Min kropp ärras.

Vill bara stanna upp, ta en paus. 
Jag måste hitta ett lugn. En ny plats. 

Jag känner smärta som får mig att darra. 
Mina tankar är spridda som regn innan det når asfalt. 

Till slut ska det klungas ihop på nytt. Som så många gåner förr. 
Men just nu hänger jag i luften. Det känns tungt. 


Fånga mig.. 

Avslutar dagen med ett kort inlägg.

Vaknade runt 6 i morse och kände min stressad. Som om jag försovit mig men skulle ju inte jobba. Så det tog ett tag innan man kunde slappna av men somna om gjorde jag aldrig. 

Blev fika på stan med familjen. Jag drog vagnen en bit med lilla Gustav.Go känsla. 

Nu ikväll har man varit ätit pizza, druckit öl, spelat kort och bara chillat kan man väl säga. En lugn trivselkväll. 

Nu blir det godnatt från mig. 

OMG vilken dag. Här kommer det:

Jag jobbade min sista dag idag. 7-14. Åh det känns jobbigt. Jag lovar att hälsa på. Förhoppningsvis ringer de in mig om någon är sjuk. Har ju tid att jobba helger faktiskt. Saknar dem redan, både personal och boenden. Eftersom de är dementa så blev de inget riktigt farväl heller. Det var bara att gå hem som vilken dag som helst. Men jag saknar dem. Lärt känna allas personligheter och aa.. det känns jobbigt att sluta. 

Hann knappt hem förns Fredde ringer på dörren. Har inte träffat han på länge så de var kul. Han skrev när jag jobbade och frågade om en fika men då jag redan hade planer så sa jag att han kunde komma förbi och bara säga hej. Planerna skjöts fram nån timme sådär så lite hann vi umgås endå. Var kul att ses igen. 

Strax efter att han åkt så hör man ett härligt ljud. Går ut på trappan och ser en fin hoj svänga in bredvid min som jag ställt fram i samband med att Fredde åkte. Min teacher vad här! Hade gett upp hoppet på att jaga honom om att köra men finally blev det av. 

Kändes så skönt att köra utan rädsla. Läst så mycket i tidningen om övningskörning utan handledare som de tagit men nu var allt okej. Jag fick och jag skulle köra. Var bara att byta om och sen stack vi. Sån härlig känsla tt få köra på vägarna. Ville dra på mer. Kändes som att hojen knappt börjat dra förns jag alltid var tvungen att bromsa ner lite. Den hade mycket kvar att ge men jag ska snart bli ett med hojen sen leker vi på samma nivå. Åh, mina fina leksak. 


Hoppas jag alltid har kontakt med honom. Den snällaste person jag mött. 

Jag är den som är tyst först, läser av folk och sen öppnar upp mig. Men när han pratar så pratar jag. Jag har connectat för länge sen. Med hans hjälp kommer det gå bra! 

Var borta kanske 3 timmar sen väl hemma så åt man lite medans de andra redan ätit och redan drack. Hann knappt kasta av mig stället förns jag tog lilla Gustav i min famn. Underbara lilla knat. Efter det sen så tog man sig två whiskey som jag kände mig välförtjänt av. Så ber om ursäkt om jag inte lyckats rätta alla stavfel men försöker. Var ett tag sen nu. Har kanske blandat svenska, engelska och svängengelska med men vafan det är säkert läsbart. 

Tack snälla teacher, vet att jag trottsar dig lite, men det är kul tycker jag, Ska bättra mig men behövde leka första körningen. 

Om jag inte var en sådan person som kunde stänga av mina känslor så skulle jag nog gråtit glädjetårar nu. Över en fantastisk dag och över mina kära gamlingar. 

Teacher. Du är grym, den här gången positivt. Tror allt kommer gå galant. Jag tror på er. 

Länge sen jag la ut en text.

Det finns ett mönster som ingen kan knäcka. 
Det finns ett mönster som ingen kan se. 

Kallor  ska finnas i min bukett. 
Kallor hör till begravningsarrangemang. 
Men mer och mer vanligt blir det,
att kallor hamnar  i brudens  hand. 

Min bukett ska vara speciell. 
Den är redan uttänkt. 
Mina kallor ska vara svarta.
Svarta kallor i en droppformad bukett. 

Det finns ett mönster som ingen kan knäcka. 
Det finns ett mönster som ingen kan se. 

De hänger ner. Mängdens dominans. 
Udda, men endå så genomtänkt. 
Vilken glans. 

Murgröna är viktigt med. Hedera Helix. Ivy. 
Den ska slingra runt och ner. 
Det är min viktigaste del. 
I en droppformad bukett. 

Rosor röda som blod. 
Nej, vinrött som matchar mina kallor. 
För svarta kallor, har en touch av lila. 
Det ger det svarta en chans att vila. 

Det finns ett mönster som ingen kan knäcka. 
Det finns ett mönster som ingen kan se. 

Även rosor i champagnefärg. 
Ett ljus måste finnas i en droppformad bukett. 
Stora rosor men få av de ljusa. 
Den dominerande färgen blir det vita. 

Det finns nu dominans av färg,
det finns nu dominans av antal. 
Det finns nu dominans för mig, murgröna är min grej. 
Dominansen gör buketten korrekt. 
Min droppformade bukett. 

Men min är unik. 
Kallor  ska finnas i min bukett. 
Kallor hör till begravningsarrangemang. 
Men mer och mer vanligt blir det, 
att kallor hamnar  i brudens  hand.

Mina är svarta. 




Big smile

Vid fyra tog man en snabbfika sen bar det iväg med hojen. Satan så underbart de var. Har aldrig kört såhär bra! Önskar att jag fått film på att idag istället. Så stolt att jag gör framsteg. Gick ju kanon! Borde boka lektion på skolan snart för att se om det går lika bra där. Har vissa knep med min hoj nu som inte går att använda på deras mc.  

Direkt efteråt så körde jag hem slängde av mig hjälmen och hoppa in i bilen. Åkte med Mathias till stan. Vi stod ett jäkla tag inne på telia och sen vidare hem till dem för att gå med goa busan. Sen hem till mor och far som bjöd på kaffe och fikabröd. 

En fin låt jag inte hört på väldigt länge:



Snart så..

Mest hemmasysslor idag hittills. Tog en sväng till Karin och lilla Gustav och va med dem men nu är jag hemma. Ska iväg efter fyra nån gång igen. 

Blandad musiksmak hamnar här. 




 

Crazy girl

Go dag på jobbet. Hade lite planer idag men nehepp inte idag. Då blir det av imorgon istället. :) 


Jag hinner knappt börja med mitt mc-kort förns jag redan är inne på vad jag ska göra efter. Bror och jag har kikat lite vattenskoter på blocket o youtube ikväll. Fan va kul det skulle va att ha en. 

Jag är så inne på båt för jag vill ta mig ut till holmar, hoppa från klippor, sola och bada. Även köra ring och vattenskidor. Men vafan allt de där går ju att göra med en vattenskoter med + att den e roligare att köra. 

haha, åh, jag ska visst på allt. 



Tankar

Så många ideér jag har. Undrar om jag uträttar något. 

Tavlan med våra gravar. Den ska bli verklig. Bara berättat om den för två. Ganska positiva reaktioner endå. En ide jag kom på. För ett år sen eller två. Den finns i en framtid. 

Sen har vi delar från min lista. Hoppa fallskärm, ha hus, mc, båt och en trädgård som jag kan jobba på...


Det som är minst sannolikt är att jag kommer få klappa ett lejon. Men vem vet, det kanske går. 

Ska upp och jobba imorgon. Hade bara lite sug på att skriva så.. 

Stolt Faster

Dagen började med att åka iväg med min bror några timmar. Mer än så skriver jag inte.. 

Sen åkte man ut på sjön. Sola och bada, mhm, härligt. Sen tog man bilen till Mathias och Karin. Så dagen har avslutats på perfekta sättet. Att få en mysstund med Gustav. 

Spana sötnosen som ger alla ett leende:

   

PS

Lekte lite med bilderna från sjön idag. Lite resultat: 


Livsglädje

En fin dag på sjön. Var ute med båten igen, som är bland det bästa jag vet. Jag körde idag. La ut från bryggan och la till på holmen. Sen efter några timmar så åkte Daniel och jag in till land och hämtade pizza som vi 4 satt på berget och åt sedan. Blev många timmar idag. Var väl hemma till tre tiden. Nu har man slappat och återhämtat lite krafter. Blir eventuellt att åka ut en sväng till nu ikväll. 


Besök från Jkpg

Spenderat tid med Simon idag. Så sällan man träffar han nu för tiden. Vi bilade lite och jag fick skrattanfall. När vi var hemma hos mig och jag gick på toa så hörde jag musik och trodde han satte på en bra låt från youtube. Men de visade sig att han satt och spelade på mitt piano. Vadå dålda talanger. Inte nog med det så hade han gått en massage-kurs och jobbat lite med det. Så bjöds på en gratis massage. Tackar tackar, de var uppskattat! 

Kul har vi haft och nu tog man två glas vin och såg man på en bra film men får se klart den imorgon. Jag är trött nu så.. natti. 

Övning ger.. balans

Vet att det är mycket kvar, för en van förare ser det förjävligt ut och blabla. Men om jag ska försvara mig så körde jag sämre när jag visste att jag blev filmad. 

Vet att det går för fort, tar ut svängarna och kör för långt bort innan jag vänder.. Men framsteg har jag gjort. 

Lägger ut den för min egen del. Kanske något att skratta åt i en framtid om inte annat :)



Sommar för mig

Varit ute med båten idag med två godingar. Vindstilla, stekande sol och lagom svalkande vatten. En fyra timmar vart vi iväg. Väl hemma somna jag, typiskt mig. Jag är som ett litet barn när jag får åka ut med båten. Solar, badar, solar, badar... Sen är jag helt slut när jag kommer hem. Men låg och njöt mycket i solen med.

En vän från Jönköping är i stan. Jag har varit för lat för att träffa honom än. Men får se sen. Nu fortsätter jag gärna att slappa ett tag till med lite go musik eller ett avsnitt från en serie. 

Halvhappy

Finally, var evigheter sen jag körde. Men ikväll blev det av. Blev filmad med. Ser själv vad jag gör för fel då. Bara smådetaljer faktiskt. 

Som att vilja köra förbi sista kornen med o fortsätta lite bort innan jag vänder. Men svängarna artar sig. Högersvängen är fortfarande lite halv-okej dock. 

Men lärde mig själv lite knep idag för att våga svänga. Eftersom jag är så lätt så flyttar jag över typ hela mig till motsatt sida när jag svänger. 

Stolt över att de gick så bra. Men längtar tills jag får köra lite på vägar inte bara runt, runt. Blir tjatigt att krypköra, nästan tråkigt. 

Det här skulle ju då varit min sista "kraftansträngning" men får ju mersmak.



:)

Bästa dagen på jobbet, den bestod av konstanta skrattanfall. Just nu är man otroligt slö men snart så.. 

RSS 2.0