Något jag skrev igår

Jag vill be dig stanna. Men jag ber dig att gå. Du ska inte vara nära mig. Jag är trubbel för oss båda två. Hoppas du förstår, jag är bara rädd om dig. Stöter ifrån ju mer jag bryr mig. Jag finns på en egen nivå. En dag hör jag av mig igen. Jag låter tiden gå. Kanske blir lättare så. Åter igen för båda. Du ska inte vara nära mig. Om du fick se in i min hjärna, skulle du bli yr. Hur jag klarar det själv vet jag inte, jag har bara inget val. Jag är trubbel. Varje dag för mig. Ofta för dig. Då och då för andra. Värst blir det om du stannar. Bara gå.  



Lejon

Pluggade idag fram tills Fredde kom hit. Blev att han stannade till nu. Roligt har vi haft. Och jag som älskar lejon fick en jättefin bild på en vacker lejonstaty som han tog när han var utomland. Ny bil hade han med så fick åka med en sväng. Nej, jag körde inte. Jag tog ett glas rött till den fina middan vi åt när alla samlades idag. Tänka sig, jag har äntligen lärt mig njuta av rött vin. Och nnu har man antivirusprogram på datorn med. Känns som mycket är bra idag. Bara tentanerver som spökar. Så fort jag inte pluggar får jag ångest men vafan. Jag behövde ha lite kul. Nu när jag släppt ekonomistyrningen ett tag så lär de säkert gå bättre sen. Man måste nästan få släppa det när man har helg hur nära tentan än är. Blir ju kaos i huvet annars. Nä nu ska man se lite serier man fick och slappa. Bra dag idag. 



Tröskel

Det finns en tröskel mellan oss. Verkar så lätt att bara ta ett kliv över. Verkar.. det krävs ett stort kliv. Om och om igen slår man lilltån i tröskeln. Hoppar på ett ben i en cirkel och svär. Förbannade tröskel. 

Lägger sig på soffan och lyssnar ut. Regnet som smattrar mot fönstret blir en mysfaktor. Man slappnar av och andas djupt. 

Man tänker... imorgon. Då tar jag stora klivet över. Jag kan vänta till imorgon. Tanken repeteras natt efter natt. Lilltån förtjänar sina konstanta slag. Det är det som gör att det till slut blir idag. 

Blandat stuff

Såg en film efter förra inlägget: Känn ingen sorg. Den är klart sevärd om någon behöver ett litet filmtips. Finns upplagd på swefilmer. Man får sig några skratt och jag brukar inte se på svenska filmer annars. Tyckte killens stil va tuff, särskillt på bröllopet. Ju mer man ser ju bättre blir den. Så den är att rekommendera till en lugn stund när man får tid över. 

Min bil har nu sin lilla rattmuff också. Har dock inte pluggat. Men finns inte utrymme för att bli sur på mig själv för det. Jag får se till att skärpa mig men var annat ikväll som jag prioriterade före! Skulle jag få leva om dagen skulle jag inte ta med plugget i alla fall för det var inte viktigare än mina andra saker.



Tickande bomb. Något att ta på allvar. Tusen diamanter förlorar sin lyster när den smäller. När den smäller säger jag, välkommen domedag. Du är så välkommen.

 Du tickande bomb. Försök inte, det är ingen som är redo än. De ofödda tåras. Fantasin består nu bara av vakna mardrömmar. Man kan inte prestera som man vill. Inte med en tickande bomb så tätt intill. Så nära.

När bomben smäller, då smäller allt runt omkring. Nej, nej, NEJ. Går inte acceptera. Vi vet hur man kryper, hur man simmar, går och klättrar. Men flyger gör vi inte. Ge fan i att testa. Ge oss tiden. Låt oss få som vi vill.

Så skör. Vi måste hålla bomben still. En tickande bomb av finaste sort. Röken direkt efter blir gråare än grått. Röken långt efter blir vackrare än något. Därför vill ingen veta av den. En så vacker rök är för svår för enkla människor att förstår. En sån rök kan knäcka genartioner av tio fingrar och tår. 

Tickande bomb. När den smäller säger jag, välkommen domedag. Låt oss flyga och slippa röken, dimman innan. Och en lutande värld. Fortsätt ticka..

 

Nä nu jäklar.

Det här kommer låta som schizofreni men jag träffade mig själv idag. För jag har en sån jäkla självdiciplin i vanliga fall men på sista tiden har jag gått ner i nån lat-period. Inte alls bra för mina studier. Visst är det tråkigt tycker jag. Jag vill inte plugga vidare egentligen. Jag är så trött på sånt. Men jag läser till något jag vill så jag måste. Är väl därför jag inte tar tag i det, för det finns intresse men ändå inte, svårt att förklara. 

I alla fall så var det något som drog till mig idag. Dagen började med att jag sov för länge. Åt frukost, låg kvar och latade mig och sen "smash" så flög jag upp på fötter. Tog en dusch för att bli pigg, hämtade ett spann med vatten och två trasor som jag tog med ut till bilen. Nu fick bilen restrerande av kärleken. Tvättade rent den invändigt och den ska till och med få en rattmuff som jag la i sätet men inte satt dit än.
 
Gick in igen och sorterade kläder till garderob och tvättkorg. Sen hämta återigen vatten, trasor, någon slags dammvippa och dammsugare. Sen började jag vid fönstret och backade hela vägen ut ur rummet. Städat igen bakom möbler men också på och framför. Skurade golvet på knä där det behövdes och blev att gå ut o slänga kartonger jag vikt ihop och stora, fyllda påsar. Alla lister och kontakter är dammfria. Går inte hitta ett dammkorn här inne nu. 

Men önskar jag hade mer förvaringsutrymmen. För just nu delar mina kläder, skor, väskor, mchjälm, ny kaffebryggare och massa andra saker på mina två garderober. Vill ju inte behöva åka till mitt förråd hos bror varje gång jag vill måla eller pyssla liksom. Då blir det att man struntar i det. Klart jag vill ha sakerna på plats. Så gjort det bästa jag kan nu och nu finns det inget minfält i rummet längre. Nu kan man ha öppen dörr. Man kan gå ut och in utan att irritera sig på något och snubbla etc.  

Så tillbaka till första meningen. Jag träffade mig själv. Saknar den delen av mig som tar tag i saker och har lite beslutsamhet. Sista timmen nu så har pappa kommit hem och vi tog en fika. Så hittills har jag fortfarande inte hunnit med något plugg. Men dags att få varva ner, och får hoppas mitt gamla jag stannar ett tag till lite senare så jag kan göra lite nytta inför skolan imorgon. 

Kände mig lite som denna sengångaren idag : 

Time to go. 

Over and over

Hade lovat min söta mamma att hon skulle få scones till frukost idag. Slutade med att mina föräldrar, Matte o Karin och mormor och morfar smaskade i sig det till frukost. Jag med förstås. Kul att de vart så uppskattat. 

Själv hade man en lycklig stund när man lekte med Bella Bus, fick mata Gustav och blev bjuden på kaffe hemma hos Matte och Karin senare på dagen. 

Lägger upp låten jag tillfälligt fått på hjärnan. Det där "over and over" sätter sig liksom fast när de upprepas sådär. 

Ölprovning

Tror jag dragit på mig en förkylning. Sovit bort det mesta av dagen och kunde tyvärr inte ut och springa idag. Men blev att gå i en ganska rask takt den korta slingan på 2,5 km. Vart väl bättre än inget fast somnade när jag kom hem igen. Sen samlades alla och åt lövbiff, mm så gott. Sen fick man vara med om en ölprovning på äkta vis utom att vi inte behövde spotta ut om vi inte ville. Fick smaka på tre sorters julöl och gissa vad de lukt, smakade och vad de var för sort. Sen gällde samma sak med tre cider sorter. Fast jag har svårt för cider, tyckte om två sorter av ölet och en cider funkade väl men inget jag föredrar. Tyckte de var jätte jul att testa i alla fall. Efter det blev det panacotta som är så gott. 

En riktig trivselkväll med andra ord. Nu har man precis sett ett avsnitt av The big Bang theory och ska se arrow innan man somnar. 


Min lista på serier som ja följer just nu:

The vampire diaries säsong 5 

The big bang theory säsong 7 

Sons of anarchy säsong 6 

Solsidan säsong 4 

Arrow säsong 2 

once upon a time säsong 2 


Game of thrones säsong 4 ska komma i början av 2014.

True blood ska komma en säsong 7

Once upon a time säsong 3 ska komma


Min åsikt

Sett sista avsnittet av hela sverige bakar ikväll. Caroline vann och hon gjorde faktiskt riktigt bra ifrån sig ikväll. Men jag tyckte faktiskt inte att hon skulle vinna. Jag har missat ett och annat avsnitt men i alla ja sett så har hon alltid klantat sig på ett eller annat sätt. Kändes som juryn utgick för mycket från kvällens program. Nästan helt. I längd och helhet borde en av dem andra två fått vinna enligt mig. 

massa kalmar.

Skönt att komma hem. Men haft en bra dag. Både mamma och jag lediga ledde till att jag tog bilen och fick med mig henne till Kalmar. Vi fyllde bilen innan vi for hem. Både kläder och bra att ha prylar har vi inskaffat. Imorgon blir det Kalmar fjärde dan i rad. Ska då till utbildningen. Får ta en pluggdag i helgen istället och ser det som en ledig dag idag. För trött för att studera nu. Dags för något att äta känner jag. time to go

schyy

Fik i Kalmar idag igen. Kämpade med grupparbetet hela förmiddan. Fy fan vilken stressig kurs. Undrar hur det här ska gå. Redan nervös inför tentan som är om två veckor. Jag som inte brukar få tentanerver förns dan innan. 


 
Bara skrev.
Orden kom från ingenstans. Undrar om det var jag som uttalat dem. Det lät inte som jag, min hals var förlamad. Det måste den varit. För jag kände inte stryptaget som orden måste använt för att få liv. Men jag kände efteråt. Hur ont luften gjorde som slog tillbaka mot mig. Ren tystnad var det jag mötte. Tystnad följde. Och det förblev tyst..

Jossäe

Utbildningen idag var det som gällde. Sen träffa min saknade Nybrobrud. Det var verkligen på tiden! Kom hem för en timme sen och har både hunnit äta och städa. Fast de syns inte. Städade bakom möblerna. Jag har kommit på att jag är den sämsta utbildade floristen i historien. Först har jag kallor i form av krukväxt. Dem dog. Sen när jag fyllde så ger min mamma mig liljor i kruka. Redan dött. Och när jag kom hem idag stank det mögel vilket visade sig vara snittblommorna jag fick, även dem när jag fyllde. Nehepp, skärpning! Dags att visa blommorna vem som bestämmer, de kan inte bara dö hur som helst, tror dom retas med mg!  Time to go

Snyft

Känns som en evighet bort innan jag får köra min älskade hoj igen. Har kört den till bror ikväll där den ska stå över vintern. Den korta sträckan fick ju suget att växa igen när jag inte kört på så länge. Så jäkla roligt! 

Hoppas verkligen jag kommer fixa att ta körkortet nästa år för jag vill verkligen ha det!

Btw Bara för dig Elsa: 
HAHA! (a)

Just for memories

Eftersom jag inte aggerade fotograf på mitt eget firande så blev det inte så mycket bilder tagna. 
Men var otroligt kul att bruden till vänster på bilden dök upp. En vän från grundskolan som man nästan tappat kontakten med. 
 
Och dessa är så knasiga att jag skrattar äkta av att se bilderna: 
 
 
All round:
 
Och Jossäe, det var tråkigt att så mycket hände på en gång så du inte kunde komma. Men fint att du kom ihåg mig i alla fall, ska bli kul att träffa dig igen. 

Fars dag

Firat fars dag. Och varit barnvakt en stund. Gustav sov i min säng så sött, när han vakna vart ja lite rädd att han skulle börja gråta för inte hans föräldrar var här när han var nyvaken. Men nej då, inte Gustav inte. Han log och skratta så fint så. Det var det som var värt att skriva om ^^,

Uppsats ?

Vi föds och dör. Då måste man hinna njuta av livet och känna att man levt det, annars är det ju helt meningslöst. Då behöver man inte livet från första början. 

Man ska göra sånt man tycker om, man ska finna sina intressen, man ska våga ta sig tiden att leva. Inte vara helt neutrala och år efter år sluta som zombie i ett meningslöst liv. 

För mig spelar små, små saker så stor roll. Som att jag kramar alla nära och kära vid både hej och hejdå. Och jag älskar att ge presenter. Klart de inte alltid är så lätt att hitta saker som någon vill ha, men man brukar ju säga att det är gesten som räknas. 

Så nu till min stora besvikelse. Att få höra att vi ska sluta ge julklappar till varandra. Vad är det här. De var den mest idiotiska idé jag hört, jag blev helt stum. 

Jag avskyr julen då jag tycker denna afton är den tråkigaste dagen på hela året. Det enda som får mig att stå ut med denna högtid är för det är ett tillfälle för mig att få ge presenter. Hur hårt får ekonomin egentligen gå folk åt huvudet. Det finns väl inget mer värt än att slänga pengarna på dem man tycker om och att få göra andra glada. Jag tänker ignorera deras överrenskommelse fullständigt. De ja tycker är värda en present ska få en av mig, tyck om det eller ej. Gör jag ingen annan glad så gör jag mig själv det av dessa gärningar. 

Kunde jag skulle jag ge presenter till ännu fler istället, men jag bryr mig om "för många" för att det ska gå. 

Blev säkert en väldigt dålig text, som inte alls låter som jag. Inte likt mig att yttra mig på just det här sättet. Men var bara tvungen att få skriva av mig. 

Fy skäms för en så usel Idé! Time to go. 

(ingen ilsken text.)

a day for my car

Bytte däck på min bil idag. Tycker de e så kul att använda den där, (bultmaskinen)? Efter jag var färdig med det så var jag duktig nog att tvätta bilen med. Inte gjort de på så länge. Sen satte jag på de nya navkapslarna som jag köpte för ett halvår sen men har bara glömt göra det hela tiden. Så kvar att göra är att torka ur den invändigt med sen har jag gett min bil all kärlek den ska ha av mig. Får se när jag får tid att göra det sistnämnda. 

Och vilka var här idag om inte lilla Gustav. Tja, Matte o Karin med, vilket var trevligt. men jag hade lilla Gustav. Jag får väl sluta kalla han liten snart så fort som han växer och blir starkare för varje gång jag träffar han. Och då träffar jag han med bara några dagars mellanrum varje gång.. 
 
 
 

En riktig fikadag

Åka till Kalmar för att studera, grupparbete, med 3 andra på espresso house. Mums me fika på det. Sen hem, gick till min bror som så snällt skjutsa hem mig. Sen fika me mina morföräldrar och sen fika me Danne o Elsa. Massa go fika. Bortskämd är precis vad man blir. 


Sett en film varje kväll/natt så tänkte fylla ut me lite tips: 

Riddick 2013 - Betydligt sämre än de tidigare filmerna, tyckte inte den var så bra och vart besviken på Riddick som inte alls var lika tuff längre. 
 
The hobbit 2012 - Bra men vill se nästa, det är ju då man får se en stor eldsprutande häftig drake. 

The host 2013 - Har man sett trailern så blir man lite lurad. Finns ingen action i den filmen, men tyckte den var klart sevärd. Gillar ögonen btw. 

The lone Ranger 2013 - Långtråkig. lite rolig på slutet men inte alls så rolig som jag trodde filmen skulle va. Och alla pratar om att hästen ska va så kul. Den gör väl inte så värst roliga saker och inte är de mycke man ser av den heller, utom mot slutet. 

The Wolverine 2013 - Den ska jag se ikväll. Andra säger att den vart en besvikelse. Får se vad jag tycker. 

Stress

*Pust* kämpat som en idiot med studierna till imorgon. Japp, idiot var rätta ordet för var så jäkla svårt att sammanfatta något som inte alls gick att förstår. Men nu blev man färdig i alla fall. Datorn har hållit på med en massa uppdateringar med så blev tvungen att göra allt handskrivet. Nu ska jag bara skriva över allt till datorn så är jag redo för Fika och grupparbete i Kalmar stad imorgon. Känner mig lite bättre till mods nu. 

lite segt

Sov länge idag och såg en film som heter Stigmata. Sett den förut, en bra film. Skulle inte sett den själv där emot för man får tankar efteråt som gör det kusligt att vara själv (Själva filmen är inte läskig). Studerat lite idag, ca två timmar hittills och fortsätter med det senare. Fredde var här och gav mig lite fler spel och filmer. Han åkte precis så blev en två timmar att umgås med han. 

Vet inte vad det är med mig idag, jätte seg och vill inte riktigt ta mig för något alls. Men mer studier väntar sen, tvångst på det. Time to go

20 års firandet

Vad har hänt? Jo igår vet jag inte allt i detalj men hade fullt upp hela dagen. Var kyrkogården o göra i ordning på min brors jobb etc. Hände dock en hel del tråkigheter som förhindrade vissa från att komma men hade en gemensam fest för släkt och vänner som blev riktigt kul endå. Bjöd på pizza och öl som verkade väldigt uppskattat. Sen när man kom hem avslutade vi med en whiskey. Blev bara en som övernattade och som precis åkte så blev att umgås hela dagen. Mormor fyller år idag så var där med. Och jag fick som önskat en dator i present. Speldator typ som klarar spelen jag vill och bra till skoluppgifter, bokföringsprogram och redigera bilder etc. Så nöjd. Så hela dagen har min snälla kompis fått installera program och spel så jag klarar mig. Imorgon får man ytterligare hjälp med fler installationer. 

Just det, utan att jag visste det så inleddes festen med en fördrink och ett fint tal till mig, de var sött! Nä nu var detta tråkigt, Time to go.

Min 20års dag...

.. började visst med en vinare i handen när man vaknar. Den tackar man för. Olyckligtvis var det studier i Kalmar som gällde men smet en timme tidigare i alla fall. Slapp bussen och fick privatchaufför istället. Familjen samlades för att äta en tårta dekorerad som till barnkalas. Nepp, mitt namn stod inte på men en motorcykel av röd marsipan vart de på. Sen kom Fredde och vi vart på bio ikväll. Såg Thor 2 och den vart riktigt bra faktiskt! Trodde inte den skulle va det, var rädd de skulle bli för lite action men nej då de vart ganska non stop. Första gången på evigheter som jag blir tårögd till en film med, visste inte jag kunde det. Den började dock segt, inledningen vart lång. Men grr så bra! (Självklart stör man sig på vissa saker men skulle de göra filmen "rätt" så skulle ingen tycka om den endå, så är de ju alltid).


Kom precis hem och ska försöka få mig lite sömn för imorgon blir en lång dag. Tackar även här för dagens gratulationer. 

RSS 2.0