Tried out my newbie English spelling

Glory ledas to enemies, jealousy, and pain for everyone. I can see why so many choose to stay in the background. Even if they are amazing people and have the right to show it to the world, they stay put in the rest of the crowd. 
 
How many out there are special? I think everyone is, in one way or another. Some of us hide it. Some of us can't wait to let it out. And some people don't even know it themselves, they need a push in the right direction to find out their specialties. 
 
What however is amazing, in my opinion, is the ones who know they are unic at something but they choose to hide it on purpose. Because who cares what other thinks? The point is that you know for yourself and that you can feel proud about it. Without the glory.

Pliktfria helg, är du på väg snart?

Alla helger den sista tiden. Har varit fullbokade med jobb och hundvakt o tja massor.  Skolan startade igen i onsdags och torsdags och man kan lugnt kalla det för mjukstart. Satt båda dagarna på ett fik och tog 12:30 bussen hem. Sen jobbade jag i fredags(igår) och satt barnvakt på kvällen. 
 
Nu bor man åter igen i huset och har hand om Bella. Satt barnvakt 3 timmar idag innan jag åkte hit. Och nu har Bella och jag precis busat och brottats på golvet, jag vann! Går inte riktigt se vem som är vem just nu för jag är lika mycket täckt av hennes päls som hon själv. Men mysigt är det. Dock är jag lite sugen på en plikt fri helg snart. Behöver få en jag med utan måsten och utan att ha lovat en massa. Så nästa helg har jag bestämt mig för att äntligen åka till min goa nybrobo som jag fått skjuta upp så länge! 
 
Vågar inte skriva mer om det nu ifall jag i så fall åker på ett ''måste''. Men jag hoppas planen går vägen. 
 
Time to empty the pantry and let the dog rest before the next round.

kortfattat till minimum

Sov länge idag, inte så konstigt..
Sen var det bara att göra sig i ordning och så innan man skulle fira Elsa 20 år. Grattis!!! Efter det följde man med bror hem för att gå med Bella och sen vidare för att se Karin spela fotboll.. Japp det stämmer. Jag såg en halvlek. Fast vi turades om att springa med Gustav och att sitta och se matchen med hunden så de var en snabb halvlek. Tror det är det jag har att skriva om idag som kan vara kul att minnas. 

Alkoholfri Carlsberg

Jag börjar ett nytt liv nu med nya rutiner och....... nej, nu hittar jag på i massor här. 
Jag tog med mig mamma och mormor och körde till kalmar idag. Det blev en heldag. Jag tänkte att nu när det inte blev någon resa så får man ju hitta något annat att slänga pengarna på. Jag shoppade loss och är riktigt nöjd med alla köp. Använde även ett presentkort också, haha första gången jag lyckas med det. Man ska inte ge mig presentkort även om jag önskar det, det kommer aldrig till användning. Jag handlar i butikerna alltså men jag glömmer bort dem. 
 
När man kom hem så blev det lite café the paris, smaskens. Och så en alk.fri öl då eftersom man agerar taxi ikväll. Fast den e god i alla fall så den får duga. Time to go 

Dubbla grattis

Råkade visst ta mig lite sovmorgon idag, till 11. Jag skulle ha två varma smörgåstårtor klara till 13. Så det var bara att sätta igång. Min far fyller år och jag sitter just nu och leker med hans present, en samsung galaxy tab 3 platta. Brorsans tjej fyller 20 idag med men hon får vänta lite med presenterna. 
 
Nu är första stunden på dygnet då man kan sätta sig ner bara, sugen på lite kaffe eller te och absolut att se på prison break. Spännande nu, kunde inte sluta titta inatt, därav min försovning. 

Kvällsmys

Bella och jag är nyligen hemkomna från ett arbetspass. Alla älskar henne, både boenden och personal. Nu visade det sig att jag ska jobba 7-16.30 imorgon. Blir att gå upp tidigt för en morgonpromenad sen får jag ta med Busan till jobbet igen och sen be någon hämta henne. Vill inte att hon är ensam så länge och särskilt inte när jag är hundvakt. Men nu blir det att mätta magen, se i alla fall ett avsnitt av serien med Busan till sällskap och sen sova några timmar. 

Dagens sysslor

Bella och jag tog en timmes morgonpromenad idag. Tänk att man är så lat utan en hund men på ren automatik så bara går man när man har hunden utan att det ens känns som ett måste. Jag lyxade till hennes frukost lite med ett ägg i morse. Och just nu ser jag på prison break medan hon halvsover lite ser det ut som. Senare ska jag borsta igenom hennes Goa päls eftersom hon fäller som tusan just nu. jag jobbar kvällspasset och tänkte nämligen att hon ska få följa med. Det gick så bra sist och ett kort pass på jobbet mår hon bara bra av istället för att sitta ensam och vänta på mig. Just det, laddade ner en mc teoriapp igår som kommer sätta fart på mig. Den ska jag också fortsätta med idag, iKörkortMC .
Riktigt kul att skriva på plattan. Därav ett vad ska man kalla det, tråkigt vardagsinlägg.
Time to go. 

Sen kvällspromenad

Bor än en gång i huset och lever lyxliv med brorsans hund. Igår var man och fikade i berga. Hade Lill kisen på höften när jag stötte ihop med chefen och precis när man hälsar så spyr han ner mig, haha men annars var gårdagen bara en slappDag och inget speciellt som hände. 
 
Idag däremot så har man varit med hunden och ikväll har Fredde varit här. Vi har druckit kaffe, sett serier och hittade massa annat gott i skåpen, lite förmåner ska man ju ha när man ställer upp. Bland annat fann man kakor, glass med choklad -och kolasås och någon annan sorts kakor som Karin hade bakat. Mums! 
 
Bella och jag är precis tillbaka från en sen men härlig kvällspromenad. Ganska mysigt faktiskt att gå i mörkret med en hund till sällskap. Jag har pluggat lite mc-teori också och tänkte fortsätta med det lite nu innan läggdags. 
 
Ville mest bara känna på hur det var att blogga med en iPad. Ett plus att ha den i knät och halvligga i soffan. Ett minus att man inte har en större mage att lägga upp den på, fast det är ju inte plattans fel. 
 
 
Just det, har lagt alla serier åt sidan ett tag. Ser enbart på prison break. Personligen så hade jag önskat att det hade slutat efter säsong 2! Men är på säsong 4 nu och sen finns det en film med. Jag måste avsluta sådant jag påbörjat, kan inte avbryta. Samma sak tyckte jag om fast and furious filmerna. Dom skulle slutat när alla satt samlade utanför garaget vid grillen och en bad bordsbön som i början. Självklart är alla filmer bra och man kan inte sluta titta ändå, men det borde ändå slutat där! Nehepp nu tycker jag mycket, dags att sluta skriva. 

Sommaren 2014

Jag har tagit båtkörkort vilket är ett plus. 

Jag har tagit två mc lektioner på körskolan och vid två tillfällen kört privat. Mc kortet har jag fått lägga på hyllan nu. Inget jag prioriterat, det har varit för mycket annat i vägen. Jag vill verkligen ha mckortet och jag bara ska ta det! Det blev bara inte denna sommaren som jag hade tänkt mig.  Men att köra två gånger me Sebbe har varit bland det bästa jag gjort den här sommaren! 

I övrigt så är Fredde den enda vän jag träffat i sommar. Alla andra har jag stängt ute. Fredde vet allt som hänt, han har lyssnat. Av andra får jag snapchat och sms och massa sånt hela tiden om vad dom gör och hittar på. När jag orkat så har jag svarat men ingen vet någonting om mig eller min sommar. Jag har bara stängt av. Jag har inte haft någon ork att lägga energi på något sätt. 

Min morfar gick bort och det var tufft. Ett dödsfall på jobbet var också tungt att ta och nu med pappa på sjukhus som skrämt oss mer än nog. Varit en dyster sommar och jag vill inget helre än få hem pappa nu. 

Vi skulle varit utomlands denna vecka. Resan bokades för 230 dagar sen. Jag gick från studier direkt till arbete och det hade varit skönt med en vecka som jag bara fått pusta ut  innan studierna igen men i omständigheterna har jag önskat jobbpass istället och fått jobba även denna vecka. Nästa vecka hoppas jag på mer jobb och sen börjar studierna. 

Förra veckan jobbade jag 58 timmar och 7 dagar i rad. Känner mig stolt. Är inte alls sugen på att gå tillbaka till skolbänken igen nu, hade gärna fortsatt jobba istället. Stormtrivs på jobbet. 

Såklart har jag varit hos pappa idag igen, 3 timmar ikväll. Sitter hos han varje dag. 

Har inte direkt något mer att skriva om min sommar. Bästa sommaraktiviteterna då: Träffa Fredde, träffa Sebbe, va ute me båten några tillfällen som är bland det bästa jag vet jag dras till havet, Shopping i Kalmar/borgholm och ta båtkörkortet. Annars har jag bara jobbat. Hah, va dött de verkar. Men det blir nog bra. Man kan ju alltid hoppas på en bättre Sommar 2015. 


Tuff tid, tur man trivs på jobbet.

Den 25:e var morfars begravning. En fin begravning, och en tuff dag som är skönt att ha passerat.
Dagen efter var jag inringt extra att jobba 10 timmar. Söndagen var man hos fredde o hälsade på.

Måndag 28:e så jobbade jag kväll och innan det var man och hälsade på mormor, gick med Bella och Gjorde ett gympass. Dagen efter samma sak. Jobba först sen laga mat sen gympass och ärenden på stan. Dagen efter inringd för jobb några timmar extra utöver vad jag skulle ha jobbat. Slutat gymma nu. Ska börja igen, jag saknar det, men jobbet går före och vill inte riskera att skada mig på gymmet. Varit rätt mycket jobb och det kände jag av på dom här två gympassen.

Torsdagen var man med och såg ut en gravsten, grillade vid båtarna och Fredde dök upp och jag fick köra hans nya bil som han hade vart och köpt sig när han dök upp. 

Fredagen bar det av till borgholm för massa shopping. Blev en heldag där och i Kalmar. Helgen bestod av 19 timmars arbete och jag gjorde pannkakor som Gustav älskade. Har jobbat 4 helger i rad nu. 

Måndagen umgicks man med fredde. Och sen insatt extra för att jobba på kvällen. Tisdagen jobba. Onsdagen inringd extra för att jobba. Torsdagen skulle jag jobbat 5 timmar bara men blev 14 timmar. 7 på morgonen till 9 på kvällen och bara en halvtimmes rast.. Fredagen jobbat 7-16 och har jobbat 7 dagar i rad nu. Blev skönt med min första lediga helg, på sätt och vis..

Fredagen var egentligen min sista dag på jobbet. vilken var tråkigt för jag tycker om jobbet. Men har som tur var fått jobba en del endå nu. 

Lördagen bestod av p-viks marknad, åka båt, packa inför resan...
01.00 på natten till söndagen fick vi ringa ambulans ochh få pappa till sjukhuset. Vi satt hos han till 6 på morgonen. Åkte hem och sov knappt 2 timmar sen tillbaka till pappa och stanna till 12. 

Jag hade sagt på jobbet att jag skulle hälsa på på söndagen med Bella. Tänkte hon skulle få agera tjänstehund, dom gamla blir så glada av djur. Ville inte svika mitt löfte så åkte dit med henne 14.00  till 16.30 och det var riktigt lyckat. Sen satt vi hos pappa igen från 5 till 8. 

I måndags jobbade jag till 14 sen åkte vi till pappa vid halv 5. Han var riktigt dålig när vi kom. Det kom in 4-5 läkare och ett par sjuksköterskor och skickade ut oss anhöriga. Det var så otäckt! Jag trodde vi skulle förlora han. Läget blev stabilt igen och vi stannade till 9 på kvällen. Fick även veta att natten till måndagen hade han haft 41,9 grader i feber. (Blodet kokar vid 42.) Blev vansinnig att ingen hade ringt hem och sagt något, han kunde gått bort på natten utan att vi fått veta hur illa det var!

Satt hos pappa först i 4 timmar på tisdagen sen hem för att äta o duscha och sen tillbaka för att sitta där 4 timmar till. Vi skulle åkt till Mallorca tisdag till tisdag men som vi såklart fått avboka. På onsdagen satt jag 3 timmar hos han sen köpa snabbmat att äta innan jag skulle jobba. Slutade jobbet 9 och åkte upp till pappa en timme för att bara få säga hej.. 

Jag jobbade till 13 i tosdags sen gå me mormor och mimmi och sen köpa med snabbmat att äta hos brorsan innan jag åkte själv upp till pappa en timme innan jag skulle tillbaka till jobbat och jobba kvällspasset med. 

Igår morse när jag körde till jobbet hade jag nästan ihjäl en katt, varit för mycket nu! Trodde jag körde över den men såg den springa in i skogen i backspegeln. Kom nästan försent till jobbet men var bara tvungen att vända om och kika efter den lilla stackarn. Jobbade 7-16 och sen få mat hos mormor innan jag hälsade på pappa.

Idag vaknade jag med en förkylning och vågade mig inte upp till pappa för att råka smitta han. Ska dit efter att ha skrivit dethär!   Att ha jobbat har varit frihet den senaste veckan. En chans att komma bort. 


RSS 2.0